Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Γ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης : Ανασυγκρότηση του Δ.Σ. Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                            Θεσσαλονίκη 12 -6- 2024

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6978300483                    

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/                    

                                             ΠΡΟΣ

·         Σχολεία Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ

·         Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

·         Ε.Ε. της Ε.Δ.Ο.Θ. (Ν/Τ ΑΔΕΔΥ)

·         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ-Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

·         ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ- Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚ/ΣΗΣ ΑΝ.- ΔΥΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 

Ανασυγκρότηση του  Δ.Σ. Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Μετά την παραίτηση των εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας ( Παρεμβάσεις),   Λεγάκη Μιχάλη από μέλος του ΔΣ και της Θεοδωρίδου Ευδοξία, από τη θέση της γραμματέα , στα πλαίσια της εναλλαγής που έχει ως θέση αρχής  η Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία  , το Δ.Σ της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ανασυγκροτείται ως εξής:

 

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γιάννα Λαθήρα  ( τηλ. 6978300483 ,e-maillathgi@yahoo.gr )

  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Νίκος Παλάντζας (τηλ. 6977444398, e-mail : palantzasnik@gmail.com)

   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Δημήτρης Καπέτης (τηλ. 6975851857,  e-ail : dimitriskapetis@gmail.com )

  ΤΑΜΙΑΣ:  Ευδοξία Θεοδωρίδου ( τηλ.6981325650,  e-mail: eudoxia4343@gmail.com )

 ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΑλέξης Ρίζος (τηλ. 6998454979,  e-mail : alexisrizos@gmail.com )

  ΜΕΛΗ:  Αλίκη Πεντεδέκα  ( τηλ. 6979937881,  e-mail: alikipent@gmail.com)

                 Μαρία Σιδηροπούλου (τηλ.6977011575 , e-mail: marsidirop@gmail.com  )

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                                                                                                                                     ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΗΣ           

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να μη χαθεί κανένα τμήμα σε κανένα σχολείο. Διαμαρτυρία στη ΔΔΕ Δυτ. Θεσ/νίκης, Δευτ. 17/6, 2μμ

Γ΄ΕΛΜΕ-Θ                                                                                                          Θεσσαλονίκη 14/6/2024

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ.

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ,  ΔΕΥΤΕΡΑ 17-6 , 2 το μεσημέρι

 

Τα αριθμητικά στοιχεία της κατανομής του μαθητικού δυναμικού  από τη  ΔΔΕ Δυτικής Θες\νίκης στα γυμνάσια της περιοχής ευθύνης της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ , στους Δήμους Παύλου Μελά και Νεάπολης Συκεών, είναι ανησυχητικά, καθώς θέτουν  σε κίνδυνο τη διατήρηση των υπαρχόντων τμημάτων σχολείων  της περιοχής. Πιθανή τέτοια εξέλιξη θα πλήξει ακόμα περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα και τις  αναγκών των μαθητών\τριων μας, τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

 

Υπουργείο και διοίκηση , με εργαλείο και τη κατανομή του μαθητικού δυναμικού  μεθοδεύουν τη συρρίκνωση σχολείων, ώστε να «καλυφθεί» με αυτόν τον τρόπο η ανάγκη προσλήψεων- διορισμών, η ανάγκη ίδρυσης νέων διδακτηρίων στην περιοχή και να εξασφαλιστεί η περαιτέρω μείωση των εκπαιδευτικών δαπανών . Το αφήγημα τους  περί  «ποιότητας της εκπαίδευσης» και «νέου ψηφιακού σχολείου» δεν στοχεύει παρά να αποκρύψει το φθηνό αγοραίο σχολείο της πολιτικής τους.

 

Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ, ήδη έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις   στο διευθυντή της εκπαίδευσης και στη δημοτική αρχή  του Δήμου Π. Μελά, προτείνοντας και διεκδικώντας να μη χαθεί κανένα τμήμα σε κανένα  σχολείο,  να γίνει  ισόρροπη  και δίκαιη κατανομή των μαθητών στα διάφορα σχολεία και  συγκρότηση τμημάτων με λιγότερα παιδιά από τα προβλεπόμενα ανώτατα όρια, ώστε να διασφαλιστούν   καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα καθώς και η  εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Παράλληλα  συνεχίζουμε τον αγώνα  για την ουσιαστική λύση της σχολικής στέγης στην περιοχή της Πολίχνης- Ευκαρπίας   με το χτίσιμο σύγχρονων σχολικών κτιρίων, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες  εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Καλούμε το Διευθυντή ΔΕ Δυτικής Θες\νίκης  να  μην προχωρήσει σε αύξηση των μαθητών στα τμήματα, σε κλείσιμο τμημάτων και υποβάθμιση σχολείων. Να πάρει υπόψη τις προτάσεις , τα αιτήματα, τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες  κάθε σχολείου ( πχ παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες).Σ' αυτήν την κατεύθυνση  προτείνουμε για άλλη μια φορά  να πραγματοποιηθεί  άμεσα  σύσκεψη του ΔΔΕ με τους διευθυντές σχολείων  κάθε περιοχής και την συμμετοχή της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ.

 

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων σε συνεργασία και με τους συλλόγους γονέων να απαιτήσουν  με κάθε τρόπο  τη διατήρηση ή και ανάπτυξη των υπαρχόντων τμημάτων, τμήματα  20 μαθητών σε κάθε σχολείο (15 στις κατευθύνσεις 10 στα εργαστήρια) με βάσει πάντα και  τις δυνατότητες της υποδομής του σχολείου.

 

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

 

  ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 

Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Πλήρης δικαίωση του συναδέλφου που απειλείται με στέρηση μισθού 3 ημερών

Γ΄ΕΛΜΕ-Θ                                                                                                          Θεσσαλονίκη 14/6/2024

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ  ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ 3 ΗΜΕΡΩΝ

Είναι γνωστό ότι η ΔΔΕ Α΄ Αθήνας έχει προχωρήσει πολλές φορές σε απαράδεκτες πρακτικές, με αυταρχικές εγκυκλίους προς τους εκπαιδευτικούς, με αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά απέναντι στα εκπαιδευτικά σωματεία της περιοχής, αλλά ακόμη και απέναντι στο προσωπικό της Διεύθυνσης έτσι οι ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας έχουν εκδώσει από κοινού ουκ ολίγες καταγγελίες για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Αυτή τη φορά όμως ό ΔΔΕ Α΄ Αθήνας ξεπέρασε όλα τα όρια. Επέβαλε ποινή στέρησης μισθού τριών ημερών στον συνάδελφο Παπαδόπουλο Θανάση από το 57ο Γυμνάσιο, με την κατηγορία ότι δεν έκανε τηλεκπαίδευση τις ημέρες μαθητικής κατάληψης του  σχολείου του, αν και ο συνάδελφος δήλωσε αδυναμία λόγω έλλειψης του απαραίτητου εξοπλισμού. Η απόφαση στέρησης του μισθού γίνεται ακόμη πιο εξωφρενική, καθώς ο συνάδελφος, κατόπιν γραπτής εντολής του ίδιου του ΔΔΕ για αναπληρώσεις μαθημάτων, ευθυγραμμίστηκε με την εντολή κι αναπλήρωσε όλες τις ώρες που «χάθηκαν» τις επόμενες μέρες που ακολούθησαν.

Είναι γνωστή η θέση του σωματείου και της Ομοσπονδίας μας για τον ρόλο που  παίζει η τηλεκπαίδευση σε περίοδο μαθητικών καταλήψεων ενάντια στα αιτήματα και τους αγώνες των μαθητών μας. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει απεργία αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία. Έχει τονιστεί ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούμαστε να παρέχουμε υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης από το σπίτι μας. Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε στις 16/10/21 ότι «η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία». Τα παραπάνω αναφέρονται και στον ν. 4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας και αναφέρει ότι: «Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…». Επομένως, καμία μορφή τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να παρέχεται από τον χώρο της οικίας μας, με δικό μας εξοπλισμό και με πληρωμένη από τον ελάχιστο μισθό μας σύνδεση (ακόμη και αν τα διαθέτουμε).

Η πρακτική αυτή του ΔΔΕ Α΄ Αθήνας εντάσσεται στη γενικευμένη επίθεση του ΥΠΑΙΘ ενάντια στους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία μας, με τις δικαστικές προσφυγές, τις πειθαρχικές διώξεις, την ποινικοποίηση των αγώνων και ανοίγει καινούργιους δρόμους για ακόμη περισσότερο αυταρχισμό της διοίκησης και εκφοβισμό των συναδέλφων. Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από το σωματείο μας. Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας και δηλώνουμε ότι θα τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο μέχρι την πλήρη δικαίωση του. Δε θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους τιμωρίες και εκβιασμούς απέναντι σε κανένα συνάδελφο.

        Απαιτούμε από τον ΔΔΕ της Α΄ Αθήνας να αποσύρει αμέσως την απόφαση για στέρηση μισθού τριών ημερών από τον συνάδελφο. Απαιτούμε την πλήρη απαλλαγή του. 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Εκπ/κοί και μαθητές/τριες έχουμε δικαίωμα στην ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και στη βαθμολόγηση

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                     Θεσσαλονίκη, 10/6/2024     

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ /ΤΡΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ και στη ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ!

 

ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ! σε ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ και ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ  για τις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και όπου ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ και ΛΥΚΕΙΩΝ

Τις επόμενες μέρες αναμένεται κύμα καύσωνα, με 40αρια και άνω, ξεκινώντας από την Τρίτη 11/6. Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες στα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Σε πείσμα των κυβερνητικών τυμπανοκρουσιών για το «ψηφιακό σχολείο» και άλλα σχετικά, οι κλιματιζόμενες αίθουσες στους χώρους εξέτασης και διόρθωσης των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων είναι εν έτει 2024 ελάχιστες. Πρέπει, έστω και τώρα, να παρθούν άμεσα μέτρα.  

 Οι εκπαιδευτικοί, παρά τα ηλικιακά δεδομένα του κλάδου, δουλεύουμε εργατοώρες σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, σε συνθήκες καύσωνα και σε ακατάλληλα σχολικά κτήρια. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, ο όγκος εργασίας μας είναι πολλαπλάσιος μετά την αύξηση του αριθμού των γραπτών σε τριάντα ανά φάκελο τα τελευταία χρόνια, ενώ η απαιτητικότητα των θεμάτων αυξάνει εκ των πραγμάτων και τον χρόνο διόρθωσης. Πολύ περισσότερο, η περιφρόνηση του κλάδου είναι άνευ προηγουμένου, καθώς η δαπάνη πληρωμής των αναπληρωτών συναδέλφων στα βαθμολογικά κέντρα είναι με το σταγονόμετρο. Συνολικά, η εργασία μας στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα παραμένει εξευτελιστικά κακοπληρωμένη και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ  είναι υπεύθυνες για την κατάσταση των σχολείων και τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς αιματηρής λιτότητας.

                Επειδή η διαδικασία διόρθωσης των γραπτών και διεκπεραίωσης των εξετάσεων βασίζεται εδώ και δεκαετίες αποκλειστικά στην ευσυνειδησία, την αυταπάρνηση και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών, απαιτούμε:

-        Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διεξαχθούν οι εξετάσεις στα σχολεία κάτω από ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες λόγω του επικείμενου καύσωνα ή να αναβληθούν οι εξετάσεις.

-          Γενναία αύξηση των αμοιβών μας ως διορθωτών, εξεταστών, βοηθητικού προσωπικού, καθώς και του προσωπικού καθαριότητας. Κανένας αποκλεισμός των αναπληρωτών συναδέλφων μας ως βαθμολογητών.

-          Κλιματιζόμενες αίθουσες εξέτασης και διόρθωσης και έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών αμέσως.

-          Δωρεάν παροχή καφέ, νερού, χυμού και σάντουιτς στους βαθμολογητές και τις βαθμολογήτριες συναδέλφους.

-          Είναι προφανές ότι πρέπει να εξαιρεθούν άμεσα συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

-       Διεύρυνση των χρονικών ορίων για την βαθμολόγηση των γραπτών. Να μην δουλεύουν τα βαθμολογικά κέντρα τις μεσημεριανές ώρες, κατά τις ημέρες του καύσωνα. 

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ! ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ!

                                 Για το Δ.Σ.

                                    

                        

               Ο Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας

          Χρήστος Ζαγανίδης                              Σοφία Στεφανίδου

 

Παρεμβάσεις ΠΕ: Βρέχει, χιονίζει, κάνει καύσωνα webex? ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

 

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Άμεσα μέτρα για τη στήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών – μαθητριών ενόψει καύσωνα



 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

10/06/2024



Άμεσα μέτρα για τη στήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών – μαθητριών ενόψει καύσωνα

 

Την επαύριον των ευρωεκλογών επίκειται καταιγίδα αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων με την συμφωνία κυβέρνησης και Ε.Ε., αλλά και όλου του συστήματος που συναινεί στην συνέχιση της ακρίβειας, της φτώχειας και των συνθηκών που διαμορφώνουν οι πόλεμοι στην περιοχή.

 

Πόσο μάλλον με τις αστήρικτες σε υποδομές σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε εξέλιξη προαγωγικές, απολυτήριες και πανελλαδικές εξετάσεις, λίγες μέρες πριν από έναν δυνατό καύσωνα. Οι συνάδελφοι και οι μαθητές, που ήδη καλούνται μέσα σε πρωτόγονες εξετάσεις να λειτουργήσουν, όπως στην περίπτωση των βαθμολογικών κι εξεταστικών κέντρων, θα βρεθούν αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες ικανές να προκαλέσουν θερμοπληξία και άλλα προβλήματα υγείας.

 

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση τα αποδίδει όλα στα φυσικά φαινόμενα κάθε φορά που εκ των υστέρων προσπαθεί  να δικαιολογήσει την ανυπαρξία μέτρων και απαραίτητων υποδομών (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ) και να αποσείσει τις ευθύνες της. Και τις επόμενες μέρες θα έχει την αποκλειστική ευθύνη, αφού:

·       συνάδελφοι και παιδιά στοιβαγμένοι σε μικρούς χώρους χωρίς κλιματισμό και τα στοιχειώδη συμμετέχουν σε εξετάσεις.

·       βαθμολογικά κι εξεταστικά κέντρα λειτουργούν ομοίως με ελλιπέστατα μέσα.

·       έχει παγιωθεί καθεστώς γαλέρας για τους συναδέλφους και πενιχρές αποζημιώσεις.

·       θα επέλθει επίταση του άγχους και αδυναμία ανταπόκρισης από τους μαθητές.

 

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα είναι απαραίτητο:

·       να τοποθετηθούν κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες που χρησιμοποιούνται.

·       να αραιώσει ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.

·       να απαλλαγούν οι συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

·       να αναβληθούν κάθε είδους εξεταστικές διαδικασίες μόλις οι θερμοκρασίες ξεπεράσουν τους 40ο  και μέχρι το τέλος του φαινομένου.

 

Καλούμε την  ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ:

Ø  να οργανώσουν κινητοποιήσεις σε ΔΙΔΕ και δήμους  και να απαιτήσουν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ø  να καλέσουν τα μέλη τους να μην συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα!

 

Δε θα επιτρέψουμε για μια ακόμη φορά στο ΥΠΑΙΘΑ να παίξει με την υγεία όλων μας!

Όλοι για έναν και ένας για όλους.

 

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης: αποτελέσματα των εκλογών ΔΣ και ΔΟΕ

Για Αντιπροσώπους ΔΟΕ (σε παρένθεση αποτελέσματα 6/2022)
Ψήφισαν 539 (479)
Άκυρα 6 (6)
Λευκά 12 (8)
Εγκυρα 521 (465)
Εκλογ. μέτρο 104 (93)
ΕΛΑΒΑΝ:
ΑΓΩΝΙΣΤ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : 158 - 30,32% - 2 έδρες (125 - 26-88% - 2 εδ.)
ΔΑΚΕ Π.Ε.                                                  : 219 - 42,03% - 2 έδρες (210 - 45.16% - 2 έδ.)
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠ/ΚΩΝ                   :    76 - 14.58% - 1 έδρα (72 - 15.48% - 1 εδ.)
ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ                                :     59 - 11.32% - 0 έδρες (58 - 12,47 - 0 έδ.)
ΑΓΩΝΙΣΤ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ         :       9 - 1.72%  - 0 έδρες (0 - 0 - 0εδ.)

Για Δ.Σ. του Συλλόγου και Ε.Σ. (σε παρένθεση αποτελέσματα 3/2022)
Ψήφισαν 539 (479)
Άκυρα 4 (5)
Λευκά 12 (8)
Εγκυρα 521 (459)
Εκλογ. μέτρο 74 (65)
ΕΛΑΒΑΝ:
ΑΓΩΝΙΣΤ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : 143 - 27,34% - 2 έδρες (132 - 28,76% - 2 εδ.)
ΔΑΚΕ Π.Ε.                                                  : 233 - 44,55% - 3 έδρες (184 - 40.08% - 3 έδ.)
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠ/ΚΩΝ                   :    78 - 14.91% - 1 έδρα (82 - 17.% - 1 εδ.)
ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ                                :     62 - 11,85% - 1 έδρα (36 - 7,84 - 1 έδ.)
ΑΓΩΝΙΣΤ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ         :       7 - 1,33%   - 0 έδρες (0 - 0 - 0 εδ.)

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Ζ¨ Σ.Ε.Π.Ε. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Η Απεργία Αποχή και οι στάσεις εργασίας ενάντια στην αξιολόγηση ισχύουν κανονικά! Δήλωση για την εγκύκλιο του ΓΓ του υπουργείου παιδείας:

 

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

              www.paremvasis.gr, paremvasisdoe@gmail.com  210 3242144                                                    4.6.2024   

 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

http://paremvaseisde.gr, paremvaseis.de@gmail.com, 2103318624

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ 

Λεπτουργίδου Κατερίνας (6974750410)

Ρέππα Ντίνας (6975308409)

Καλούση Ακρίτα (6973359166)

Φύτρου Πέτρου (6909161654)

 

Ο Γκέμπελς ζει στο πρόσωπο του ΓΓ του υπουργείου παιδείας

Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται αμείωτος

Η ΑΑ και οι στάσεις εργασίας ισχύουν κανονικά

 

Σε έγγραφό του ο ΓΓ του υπουργείου παιδείας χαρακτηρίζει ως άλλος δικαστής, τις στάσεις εργασίας για την ατομική αξιολόγηση παράνομες και μάλιστα παρουσιάζει τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την ΑΑ ως αποδεικτικά στοιχεία, προσπαθώντας έτσι, να παραπλανήσει.  Λειτουργεί ως κοινός ψεύτης, γιατί γνωρίζει ότι το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων δεν αφορά τις στάσεις εργασίας μια και περιγράφουν ξεκάθαρα ότι αφορούν την Απεργία Αποχή, η οποία -να σημειώσουμε-, έχει προκηρυχθεί ξανά μετά τις αποφάσεις που παραθέτει και ισχύει και αυτή κανονικά. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Το έχει κάνει και στο παρελθόν και η απάντηση που πήρε από το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα ήταν η ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολογική διαδικασία. Αποδεικνύει με τη μέθοδό του αυτή ότι υπάρχει αντίσταση που δεν μπορεί να την κάμψει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αξιολογήσεις που έχουν ολοκληρωθεί είναι ένα μικρό ποσοστό των νεοδιόριστων.  

 

Το έγγραφο είναι ψευδές,  δεν ισχύει.

 

Επισημαίνουμε τα παρακάτω (τα οποία γνωρίζει πολύ καλά ο ΓΓ αλλά αποκρύπτει συνειδητά):

 

1. Αποφάσεις για το αν οι απεργίες είναι παράνομες παίρνουν μόνο τα δικαστήρια κι αυτό μόνο αν προσφύγει σε αυτά το υπουργείο 

 

2. ΠΟΤΕ το υπουργείο δεν πήγε τις στάσεις εργασίας στα δικαστήρια 

 

3. Ως εκ τούτου, οι στάσεις εργασίας ΙΣΧΥΟΥΝ κανονικότατα 

 

4. Μοναδικός στόχος του Υπουργείου λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία, είναι να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει. Εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου,  καταστολής και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που δίνουν τη μάχη εδώ και τρία χρόνια να μην περάσει η αξιολόγηση κατηγοριοποίηση ιδιωτικοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Τώρα το υπουργείο και ο ΓΓ εκτός από τα δικαστήρια χρησιμοποιούν και τα ψεύδη ως άλλοι Γκέμπελς.  

 

Οι ομοσπονδίες ΔΟΕ ΟΛΜΕ πρέπει να βγάλουν ανακοίνωση ΤΩΡΑ. 

 

Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ και ΔΕ, καταθέσαμε πρόταση να βγει ανακοίνωση από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ που να καταγγέλλει και να ξεκαθαρίζει ότι οι στάσεις εργασίας είναι σε ισχύ κανονικότατα. Το ίδιο προτείνουμε και σε όλους τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ

 

Τα συνέδρια των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ ΟΛΜΕ είναι πολύ κρίσιμα για να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις. Καλούμε όλες και όλους τις επόμενες μέρες να συμμετέχουν σε όσες συνελεύσεις και μαζικές διαδικασίες υπάρχουν, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και να ενισχύσουν το ταξικό ριζοσπαστικό ρεύμα των Παρεμβάσεων. Καλούμε όλες και όλους σε αγωνιστικό ραντεβού στα εκπαιδευτικά συνέδρια για να υποχρεώσουμε σε αγωνιστικές αποφάσεις για τη νέα χρονιά με επαναπροκηρύξεις της ΑΑ των στάσεων εργασίας και την απόφαση ενός αγωνιστικού σχεδίου πολύμορφου αγώνα διαρκείας με απεργίες και διαδηλώσεις. Είναι κρίσιμο τη νέα χρονιά η εκπαίδευση να βγει στον δρόμο. 

 

Ο Μάρτης και οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που κατέκλυσαν τις αίθουσες των συνελεύσεων απέδειξε οτι η μαχόμενη εκπαίδευση είναι εδώ παρούσα και αποφασισμένη! Μπορούμε να Νικήσουμε! Θα νικήσουμε!

 

 

 

11 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, Τετάρτη 18/9, 6.00μμ., Καμάρα

  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ ...